Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečicím papírem a upečte – horkovzdušná trouba na 175 stupňů cca 15–20 minut. Zkontrolujte pomocí špejle – pokud se na ni po vytažení těsto nelepí, je upečeno.
Jestli jste použili menší plech a perník je vyšší, rozřízněte jej a promažte povidly. Pokud je placka nízká, dá se překrojit napůl, namazat povidly a slepit, aby byl perník vysoký.
Povrch těsta polijte čokoládou nebo postříkejte oříškovou čokoládou ze sáčku, který předtím na 5 minut ponoříte do teplé vody.
Maso smíchejte se 100 g libovolného sýru (např. Nivou). Zamíchejte 2 vejce, 3 lžíce majonézy, 2–3 lžíce škrobové moučky…
více o Ruské placičky podle Moniky
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka