Máslo, cukr a žloutky našleháme do pěny. Přidáme šlehačku, mouku s práškem do pečiva, nasekaná jádra vlašských ořechů a nahrubo nastrouhanou čokoládu. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh. Pečeme při teplotě 150–170 °C 40–45 minut.
Zda je bábovka upečená, poznáme, když do ní zapíchneme špejli a ta je po vytažení suchá. Horkou bábovku dáme mírně zchladnout na mokrý hadr, pak ji vyklopíme a necháme úplně vystydnout. Poté posypeme cukrem.
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou