Máslo, cukr a žloutky našleháme do pěny. Přidáme šlehačku, mouku s práškem do pečiva, nasekaná jádra vlašských ořechů a nahrubo nastrouhanou čokoládu. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh. Pečeme při teplotě 150–170 °C 40–45 minut.
Zda je bábovka upečená, poznáme, když do ní zapíchneme špejli a ta je po vytažení suchá. Horkou bábovku dáme mírně zchladnout na mokrý hadr, pak ji vyklopíme a necháme úplně vystydnout. Poté posypeme cukrem.
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na…
více o Květáková polévka s mrkví
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem