Máslo, cukr a žloutky našleháme do pěny. Přidáme šlehačku, mouku s práškem do pečiva, nasekaná jádra vlašských ořechů a nahrubo nastrouhanou čokoládu. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh. Pečeme při teplotě 150–170 °C 40–45 minut.
Zda je bábovka upečená, poznáme, když do ní zapíchneme špejli a ta je po vytažení suchá. Horkou bábovku dáme mírně zchladnout na mokrý hadr, pak ji vyklopíme a necháme úplně vystydnout. Poté posypeme cukrem.
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa