V hrnci na polévku vysmažte na kostičky pokrájenou slaninu. Pokud byste měli pocit, že se příliš připaluje, přidejte k ní kousek másla. Pak do hrnce vsypte ovesné vločky a lehce je opražte. Trvá to 3–4 minuty. Nakonec na vločky vyklepněte vejce, zamíchejte a trochu osolte. Vznikne tak krásná a voňavá vločková praženice. Tu zalijte teplým vývarem (případně si můžete pomoci kostkou masoxu) a přidejte nadrobno rozsekaný česnek. Krátce povařte, dosolte podle chuti a přidejte nasekanou majoránku, petrželku či libeček.
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Cuketu nakrájíme na kostky a zlehka osmahneme na oleji. Přidáme mraženou zeleninu jakou máme rádi, mírně podlejeme a…
více o Kuskus s cuketou a parmezánem
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě…
více o Bramborovo-pórková polévka