V hrnci na polévku vysmažte na kostičky pokrájenou slaninu. Pokud byste měli pocit, že se příliš připaluje, přidejte k ní kousek másla. Pak do hrnce vsypte ovesné vločky a lehce je opražte. Trvá to 3–4 minuty. Nakonec na vločky vyklepněte vejce, zamíchejte a trochu osolte. Vznikne tak krásná a voňavá vločková praženice. Tu zalijte teplým vývarem (případně si můžete pomoci kostkou masoxu) a přidejte nadrobno rozsekaný česnek. Krátce povařte, dosolte podle chuti a přidejte nasekanou majoránku, petrželku či libeček.
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky