V hrnci na polévku vysmažte na kostičky pokrájenou slaninu. Pokud byste měli pocit, že se příliš připaluje, přidejte k ní kousek másla. Pak do hrnce vsypte ovesné vločky a lehce je opražte. Trvá to 3–4 minuty. Nakonec na vločky vyklepněte vejce, zamíchejte a trochu osolte. Vznikne tak krásná a voňavá vločková praženice. Tu zalijte teplým vývarem (případně si můžete pomoci kostkou masoxu) a přidejte nadrobno rozsekaný česnek. Krátce povařte, dosolte podle chuti a přidejte nasekanou majoránku, petrželku či libeček.
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka