V hrnci na polévku vysmažte na kostičky pokrájenou slaninu. Pokud byste měli pocit, že se příliš připaluje, přidejte k ní kousek másla. Pak do hrnce vsypte ovesné vločky a lehce je opražte. Trvá to 3–4 minuty. Nakonec na vločky vyklepněte vejce, zamíchejte a trochu osolte. Vznikne tak krásná a voňavá vločková praženice. Tu zalijte teplým vývarem (případně si můžete pomoci kostkou masoxu) a přidejte nadrobno rozsekaný česnek. Krátce povařte, dosolte podle chuti a přidejte nasekanou majoránku, petrželku či libeček.
Vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový puding a postupně…
více o Bezlepkový ovocný koláč
Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných…
více o Vanilkovo-jablečná pohádka
Rozdrobíme sušenky a smícháme s máslem a vytvoříme hutnou směs, kterou vmačkáme do formy na dort. Směs nesmí být příliš…
více o Nepečený tvarohový dort