Vločková česnečka

3.43

hodnoceno: 7
Příprava: 15 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 4
      ks vejce
    • 2
      l hovězí vývar
    • 2
      hrnek ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  • V hrnci na polévku vysmažte na kostičky pokrájenou slaninu. Pokud byste měli pocit, že se příliš připaluje, přidejte k ní kousek másla. Pak do hrnce vsypte ovesné vločky a lehce je opražte. Trvá to 3–4 minuty. Nakonec na vločky vyklepněte vejce, zamíchejte a trochu osolte. Vznikne tak krásná a voňavá vločková praženice. Tu zalijte teplým vývarem (případně si můžete pomoci kostkou masoxu) a přidejte nadrobno rozsekaný česnek. Krátce povařte, dosolte podle chuti a přidejte nasekanou majoránku, petrželku či libeček.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: