ovesné vločky
opražené nasucho se lžící moučkového cukru
Postup přípravy receptu
Z bílků a půlky cukru si připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Hmoty spojíme, vmícháme vločky, oříšky, čokoládu, mouku a kypřidlo. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného plechu (pekáčku) – záleží na tom, jak chceme mít řezy vysoké. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Pak necháme vychladnout. Pokud jsme pekli v menším pekáčku, vychladlý korpus prokrojíme.
Máslo ušleháme s vanilkovým cukrem a sladkým kondenzovaným mlékem (můžeme přidat trochu víc), přidáme rum, oříšky, čokoládu a promícháme. Krém natřeme na korpus a dozdobíme sladkými praženými vločkami nebo pocákáme čokoládovou polevou. Pokud máme vyšší, prokrojený korpus, krémem potřeme i uvnitř. Necháme v chladu odležet, nejlépe do druhého dne.
Pekáč vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenou cibulí (hodně), na to poklademe již okořeněné kuře. Dáme péct.…
více o Francouzské kuře se sýrem
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, až změkne, ale ještě nezačne…
více o Mrkvová polévka s pomerančem
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře