ovesné vločky
opražené nasucho se lžící moučkového cukru
Postup přípravy receptu
Z bílků a půlky cukru si připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Hmoty spojíme, vmícháme vločky, oříšky, čokoládu, mouku a kypřidlo. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného plechu (pekáčku) – záleží na tom, jak chceme mít řezy vysoké. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Pak necháme vychladnout. Pokud jsme pekli v menším pekáčku, vychladlý korpus prokrojíme.
Máslo ušleháme s vanilkovým cukrem a sladkým kondenzovaným mlékem (můžeme přidat trochu víc), přidáme rum, oříšky, čokoládu a promícháme. Krém natřeme na korpus a dozdobíme sladkými praženými vločkami nebo pocákáme čokoládovou polevou. Pokud máme vyšší, prokrojený korpus, krémem potřeme i uvnitř. Necháme v chladu odležet, nejlépe do druhého dne.
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky