ovesné vločky
opražené nasucho se lžící moučkového cukru
Postup přípravy receptu
Z bílků a půlky cukru si připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Hmoty spojíme, vmícháme vločky, oříšky, čokoládu, mouku a kypřidlo. Těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného plechu (pekáčku) – záleží na tom, jak chceme mít řezy vysoké. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Pak necháme vychladnout. Pokud jsme pekli v menším pekáčku, vychladlý korpus prokrojíme.
Máslo ušleháme s vanilkovým cukrem a sladkým kondenzovaným mlékem (můžeme přidat trochu víc), přidáme rum, oříšky, čokoládu a promícháme. Krém natřeme na korpus a dozdobíme sladkými praženými vločkami nebo pocákáme čokoládovou polevou. Pokud máme vyšší, prokrojený korpus, krémem potřeme i uvnitř. Necháme v chladu odležet, nejlépe do druhého dne.
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových…
více o Jájiny kapustové bramboráčky
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou