Ze surovin zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme do dvou až tří kuliček a necháme kynout ve studené vodě. Když se kuličky vynoří, osušíme je, ještě jednou propracujeme.
Pak z nich vyválíme 2–3 mm silnou placku, ze které vykrajujeme kolečka. Na kolečka klademe náplň jako na klasické koláče, tzn. makovou, tvarohovou, povidlovou nebo jablečnou a posypeme žmolenkou (hrubá mouka, cukr, kousek másla nebo Hery).
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Na wok pánvi trošku rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do wok pánve s bazalkou, spaříme je, než…
více o Rajčatová omáčka na těstoviny
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem