
4
Ze surovin zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme do dvou až tří kuliček a necháme kynout ve studené vodě. Když se… více o Vodnické koláčky
Vodu zahřejeme v kastrůlku, přidáme máslo, cukr a kakao a na mírném ohni mícháme, až se vše spojí a rozpustí. Oddělíme… více o Vodňanské řezy
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit, přidáme na kousky nakrájené… více o Zdravý vodník pro nejmenší
Patříte k masožravcům? Pak nejspíš po našich receptech názor nezměníte, ale třeba zjistíte, že… Celý článek
Snídaně, svačina nebo večeře v podobě chleba nemusí být žádná nuda. Naopak můžete připravit… Celý článek
Možná jste o něm ještě neslyšeli, ale jméno Amaury Guichon je mezi cukráři pojem. Pokud jde o… Celý článek
Tradiční česká kuchyně začíná u hovězího vývaru, který je základem mnoha omáček a dalších… Celý článek
Kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme asi na 6 porcí, osolíme, opepříme. V misce rozmícháme hladkou mouku se sladkou… více o Nejrychlejší kuře
Nejprve promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme ostatní a opět promícháme. Dle chuti můžeme přidat i ořechy a… více o Pudinkové řezy s polevou
Cibuli s uzeninou nakrájíme na kostičky a na oleji nebo sádle opražíme. Rohlíky (popř. veku nebo toustový chleba)… více o Sýrová žemlovka
Ingredience do spodního těsta, smícháme a uhněteme si bochánek lineckého těsta, které rozválíme na vymaštěný plech,… více o Trojbarevný koláč naší babičky
Rajčata nakájíme na kousky a dáme na talíř vhodný do mikrovlnky. Lehce posolíme a popepříme. Na rajčata naskládáme… více o Ujetá večeře
Uvaříme těstoviny. Nakrájíme si cibuli a dáme na rozpálenou pánev s oliv. olejem. Chvilku necháme smažit. Potom… více o À la Carbonara
Hlívu opláchneme, rozebereme na jednotlivé plodnice, pokud jsou nohy příliš dlouhé, ořízneme je. Poté po dobu cca 5… více o Smažená hlíva jako řízek
Dáme do hrnce cukr a vodu a zahřejeme při střední teplotě, dokud se cukr nerospustí. Krátce povaříme a necháme… více o Vinný sorbet
KVÁSEK: Do mísy nalijeme teplé mléko, přidáme lžíci cukru a rozdrobíme půl kostky droždí (mléko nesmí být horké, jinak… více o Mazaneček
Ingredience vkládáme do pečící nádoby ve shora uvedeném pořadí. Program: 1 Vypečení: střední Váha: 1000 g Čas… více o Chléb z domácí pekárny
Všechny ingredience zamícháme dohromady, až vznikne těsto, které se dá rozválet. Na hledké mouce pak válíme placky… více o Jihočeské zelňáky
Zakysanú smotanu a smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Používam iba dva balíčky vanilkového cukru -… více o Smotanová torta