2.5
Z mouky, tvarohu a změklého másla uděláme těsto. Těsto rozdělíme na 24 kusů, ze kterých tvarujeme kolečka. Jablka… více o Tvarohové koláčky s jablky
Z teplého mléka cukru a droždí se udělá kvásek. Pak se přidají žloutky, olej, špetka soli a hladká mouka. Těsto se… více o Koláčky
Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi hodinu na teplém místě. Zpracujeme šlehačem suroviny na náplň, je možné… více o Koláčky - Svatební koláčky paní Rakové
Ve středu 29. ledna 2025 začíná nový čínský rok, který bude tentokrát pod nadvládou dřevěného… Celý článek
Umí být sladká, slaná i tak trochu záhadná. Řeč je o miso pastě, naprosto výjimečné… Celý článek
Pokud patříte mezi milovníky smažených jídel, ale zároveň se chcete vyhnout přebytečným tukům… Celý článek
Pokud alespoň trochu sledujete sociální sítě, jistě jste o ní už slyšeli. Tenhle čokoládový… Celý článek
Cizrnu uvažíme a s trošičkou vody a oleje rozmixujeme. Přidáme cukr a koření. Těsto vyválíme, posypeme rozinkami,… více o "Ořechový" závin z cizrny
Králíka omyjeme a polijeme dvěma vymačkanými citróny a necháme odstát 2-3 hodiny (sem tam obracet ve šťávě). Pak… více o Krétský králík s vejci a jogurtem
Mouku prosejeme se sodou. Vejce našleháme s cukrem, postupně k nim přikapáváme rozehřátý tuk. Doplníme moukou a mlékem… více o Spirálky
Uvaříme těstoviny. Scedíme a dáme do mísy. Necháme vychladnout. Přidáme celý bílý jogurt max, konzervu hrášku, konzervu… více o Těstovinový salát s bílým jogurtem
Houby oloupeme, nohy odkrojíme (nemusíme jen u velmi mladinkých malých hub) a hlavičky nakrájíme na velmi tenké plátky.… více o Carpaccio ze žampionů
Máslo a cukry vyšleháme se 4 lžícemi horké vody do husté pěny. Pak přidáme žloutky a střídavě vmícháme sníh z bílků a… více o Čokoládové muffiny se šlehačkou
1) Z bílků ušleháme sníh, žloutky a cukr utřeme, přidáme mouku, olej, vodu, prášek do pečiva a nakonec bílky. 2) 2/3… více o Buchta s pudinkem, zakysanou smetanou a skořicí
Marináda: Koření rozmělníme v hmoždíři a na oleji spojíme. Postup: 1. Játra důkladně propláchneme, osušíme a… více o Provensálská paštika z drůbežích jater
Na troše tuku osmažíme cibuli, potom na ní rozdrobíme droždí, které necháme rozpustit, droždí se rozteče po celé pánvi.… více o Drožďová pomazánka
Maso uvaříme (část vepřového nechat syrové, lépe to váže a sekanina se nerozpadá) pokrájíme na kousky, nakrájené… více o Velikonoční sekanina
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v… více o Ledový salát s extra zálivkou
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pokapeme octem, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru.… více o Bramborový salát s okurkou