Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou
3.35
hodnoceno: 17
Příprava:neuvedeno
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
Kachna
200
g
celer
sůl
hladká mouka
majoránka
kmín
1
ks
kachna
500
g
růžičková kapusta
Nudle
sůl
2
ks
vejce
260
g
hrubá mouka
Postup přípravy receptu
Kachnu očistíme, nasolíme, okmínujeme zvenku i zevnitř. Naplníme na kostky nakrájeným celerem a okořeníme špetkou majoránky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů doměkka.
Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, do kterého vyndáme pečený celer z kachny. Vydusíme a zaprášíme hladkou moukou. Po zpěnění zalijeme kuřecím vývarem (možno použít kuřecí bujón), dále rozemneme 2 špetky majoránky. Necháme 10–15 min provařit a poté přecedíme přes hustý cedník. Upečenou kachnu necháme odpočinout na teplém místě.
Před podáváním kachní prsa a stehna vykostíme a nakrájíme na cca 1 cm plátky.
Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a vaříme v mírně osolené vodě 4 minuty. Scedíme.
Z vajec, hrubé mouky a soli si připravíme středně tuhé těsto, které rozválíme na tenký plát. Po zaschnutí nakrájíme na 0,5 cm široké nudle. Vložíme do vroucí, mírně osolené vody a vaříme 5–7 min. Po uvaření scedíme.
Plátky sýru rozložíme na plech, na kterém máme buď silikonovou podložku nebo pečící papír. Plátky se musí překrývat,…
více o Sýrová roláda pro labužníky
Na vále zpracujeme tvaroh, mouku, vejce a sůl ve vláčné těsto. Rozkrájíme na stejně velké kousky a do každého zabalíme…
více o Tvarohové knedlíky s meruňkami
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka