Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou
3.35
hodnoceno: 17
Příprava:neuvedeno
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
Kachna
200
g
celer
sůl
hladká mouka
majoránka
kmín
1
ks
kachna
500
g
růžičková kapusta
Nudle
sůl
2
ks
vejce
260
g
hrubá mouka
Postup přípravy receptu
Kachnu očistíme, nasolíme, okmínujeme zvenku i zevnitř. Naplníme na kostky nakrájeným celerem a okořeníme špetkou majoránky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů doměkka.
Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, do kterého vyndáme pečený celer z kachny. Vydusíme a zaprášíme hladkou moukou. Po zpěnění zalijeme kuřecím vývarem (možno použít kuřecí bujón), dále rozemneme 2 špetky majoránky. Necháme 10–15 min provařit a poté přecedíme přes hustý cedník. Upečenou kachnu necháme odpočinout na teplém místě.
Před podáváním kachní prsa a stehna vykostíme a nakrájíme na cca 1 cm plátky.
Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a vaříme v mírně osolené vodě 4 minuty. Scedíme.
Z vajec, hrubé mouky a soli si připravíme středně tuhé těsto, které rozválíme na tenký plát. Po zaschnutí nakrájíme na 0,5 cm široké nudle. Vložíme do vroucí, mírně osolené vody a vaříme 5–7 min. Po uvaření scedíme.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím