3.35
RADA: Domácí nudle
Hrách vsypte na cedník s malými oky a dobře propláchněte pod tekoucí vodou. Vsypte do hrnce, zalijte studenou vodou a… více o Hrachová polévka s domácími houstičkami
Očištěnou kachnu osolíme, okmínujeme a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem pečeme v troubě téměř doměkka.… více o Kachna po starocesku
Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře… více o Kachna pod stolem
Sytý a voňavý pokrm vhodný do chladných dní miloval spisovatel Jaroslav Hašek, dokonce byl… Celý článek
Polévky jsou vděčným jídlem, které vás zachrání ve chvílích, kdy nestíháte vařit nebo… Celý článek
Jestli rádi objevujete svět i prostřednictvím kulinářských specialit, pak nejspíš víte, co… Celý článek
Mák je jednou z nejstarších plodin, které se využívají v české kuchyni. Jídla a moučníky s… Celý článek
Upečeme klasický piškot z osvědčeného receptu. Termix připravíme tak, že uvaříme pudink z mléka, cukru a prášku a v… více o Termixové řezy
Těsto: z mouky, mandlí, moučkového a vanilkového cukru, soli, tuku a žloutku vypracujeme hladké těsto. To zabalíme do… více o Kinder Bueno po česku
Na trošce tuku orestujeme cibuli a mleté maso, poté kysané zelí. Přidáme papriku, kmín, sůl, majoránku a podusíme.… více o Statkářská polévka
Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, v pekáči rozpustíme máslo se slaninou a rozložíme díly králíka. Pokryjeme na… více o Bretaňský králík
Salát nakrájíme nebo pomocí robota nakrouháme na tenké nudličky. Smícháme v míse s cibulí. Ze začátku je lepší mimo… více o Zelný salát levný
1 - Mouku nasypeme do mísy, přidáme jedno vejce a promícháme. Dále přidáme změklé máslo, 25g cukru, sůl a vypracujeme… více o Alsaský jablečný koláč
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou. Podáváme s celozrnným pečivem (60g) více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Těsto: Droždí rozmícháme v části vlažného mléka, lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr,… více o Kynutý ořechový závin
Cibulku nakrájíš na kostičky, osmahneš, přidáš zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeš i trochu cukru. Osmahneš… více o Svíčková omáčka
Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky a uvaříme je spolu s kmínem v osolené vodě. Mezitím očistíme houby. Plátky… více o Houbová polévka
Cukr,máslo,vejce a kakao třeme 1/2 hodiny.Potom zamícháme zároveň s mlékem mouku a prášek do pečiva.Pečeme ve… více o Kakaovník
1. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s moukou, vejcem a solí. 2. Vše důkladně zpracujeme na… více o Knedlíky bramborové