Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou
3.35
hodnoceno: 17
Příprava:neuvedeno
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
Kachna
200
g
celer
sůl
hladká mouka
majoránka
kmín
1
ks
kachna
500
g
růžičková kapusta
Nudle
sůl
2
ks
vejce
260
g
hrubá mouka
Postup přípravy receptu
Kachnu očistíme, nasolíme, okmínujeme zvenku i zevnitř. Naplníme na kostky nakrájeným celerem a okořeníme špetkou majoránky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů doměkka.
Upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, do kterého vyndáme pečený celer z kachny. Vydusíme a zaprášíme hladkou moukou. Po zpěnění zalijeme kuřecím vývarem (možno použít kuřecí bujón), dále rozemneme 2 špetky majoránky. Necháme 10–15 min provařit a poté přecedíme přes hustý cedník. Upečenou kachnu necháme odpočinout na teplém místě.
Před podáváním kachní prsa a stehna vykostíme a nakrájíme na cca 1 cm plátky.
Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a vaříme v mírně osolené vodě 4 minuty. Scedíme.
Z vajec, hrubé mouky a soli si připravíme středně tuhé těsto, které rozválíme na tenký plát. Po zaschnutí nakrájíme na 0,5 cm široké nudle. Vložíme do vroucí, mírně osolené vody a vaříme 5–7 min. Po uvaření scedíme.
V mističce pečlivě smícháme kelímek smetany a přibližně 4 trojúhelníčky taveného sýra do hladka, můžeme naředit trochu…
více o Rychlá omáčka na těstoviny
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby…
více o Zapečené brambory – co dům dal
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou