ingredience na trojobal
hladká mouka, vejce, strouhanka
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa (kotlety, kýtu) prořízneme a vytvoříme v nich kapsu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nasucho orestujeme v pánvi, přidáme rozšlehaná vejce a necháme je srazit. Pak odstavíme, do horké směsi vmícháme hrášek a sýr. Kapsy směsí naplníme, uzavřeme párátkem nebo masovou jehlou. Obalíme v mouce, vejci, strouhance a na rozpáleném oleji smažíme ze všech stran dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou. Hrášek můžeme nahradit například kukuřicí nebo mrkví – jde jen o barvu v mozaice.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky