ingredience na trojobal
hladká mouka, vejce, strouhanka
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa (kotlety, kýtu) prořízneme a vytvoříme v nich kapsu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nasucho orestujeme v pánvi, přidáme rozšlehaná vejce a necháme je srazit. Pak odstavíme, do horké směsi vmícháme hrášek a sýr. Kapsy směsí naplníme, uzavřeme párátkem nebo masovou jehlou. Obalíme v mouce, vejci, strouhance a na rozpáleném oleji smažíme ze všech stran dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou. Hrášek můžeme nahradit například kukuřicí nebo mrkví – jde jen o barvu v mozaice.
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky