ingredience na trojobal
hladká mouka, vejce, strouhanka
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa (kotlety, kýtu) prořízneme a vytvoříme v nich kapsu, osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nasucho orestujeme v pánvi, přidáme rozšlehaná vejce a necháme je srazit. Pak odstavíme, do horké směsi vmícháme hrášek a sýr. Kapsy směsí naplníme, uzavřeme párátkem nebo masovou jehlou. Obalíme v mouce, vejci, strouhance a na rozpáleném oleji smažíme ze všech stran dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou. Hrášek můžeme nahradit například kukuřicí nebo mrkví – jde jen o barvu v mozaice.
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trocha oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno.…
více o Pikantní kuřecí nudličky
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu