Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku (vše pokrájené na kostičky). Tento základ necháme trochu vychladnout, přelijeme ho do mísy a přidáme sekané kopřivy a pažitku, vejce, utřený česnek, koření, sůl, mléko a mouku (množství podřídíme tomu, aby vznikla dosti tuhá hmota). Zlehka vypracujeme těsto, uděláme z něj knedlíky o průměru asi 6 cm a uvaříme je v osolené vodě asi 10–15 minut. Podáváme je se špenátem, zelím nebo k pečenému masu, zvěřině, smetanové omáčce apod.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí