Voňavé knedlíky

3.44

hodnoceno: 16
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • 200
      g hrubá mouka
    • 100
      g slanina
    • 1
      lžička pažitka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka bazalka
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      špetka bobkový list drcený
    • 0,5
      ks bílá veka
    • 1
      hrst kopřiva mladé sekané

Postup přípravy receptu

  • Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku (vše pokrájené na kostičky). Tento základ necháme trochu vychladnout, přelijeme ho do mísy a přidáme sekané kopřivy a pažitku, vejce, utřený česnek, koření, sůl, mléko a mouku (množství podřídíme tomu, aby vznikla dosti tuhá hmota). Zlehka vypracujeme těsto, uděláme z něj knedlíky o průměru asi 6 cm a uvaříme je v osolené vodě asi 10–15 minut. Podáváme je se špenátem, zelím nebo k pečenému masu, zvěřině, smetanové omáčce apod.
Zařazení: Knedlíky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: