Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku (vše pokrájené na kostičky). Tento základ necháme trochu vychladnout, přelijeme ho do mísy a přidáme sekané kopřivy a pažitku, vejce, utřený česnek, koření, sůl, mléko a mouku (množství podřídíme tomu, aby vznikla dosti tuhá hmota). Zlehka vypracujeme těsto, uděláme z něj knedlíky o průměru asi 6 cm a uvaříme je v osolené vodě asi 10–15 minut. Podáváme je se špenátem, zelím nebo k pečenému masu, zvěřině, smetanové omáčce apod.
Smícháme vejce, jogurt, tvaroh, přidáme pudink, cukr, sůl, zamícháme a podle potřeby přidáme dětskou krupici smíchanou…
více o Jogurtové knedlíky s jahodami
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu