Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku (vše pokrájené na kostičky). Tento základ necháme trochu vychladnout, přelijeme ho do mísy a přidáme sekané kopřivy a pažitku, vejce, utřený česnek, koření, sůl, mléko a mouku (množství podřídíme tomu, aby vznikla dosti tuhá hmota). Zlehka vypracujeme těsto, uděláme z něj knedlíky o průměru asi 6 cm a uvaříme je v osolené vodě asi 10–15 minut. Podáváme je se špenátem, zelím nebo k pečenému masu, zvěřině, smetanové omáčce apod.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou