Brambory pečlivě omyjeme, rozkrojíme napůl a v řezu nařízneme do kříže. Urovnáme slupkou dolů na vymaštěný pekáč, osolíme, pokmínujeme a dáme do horké trouby zapéct.
Když jsou téměř dopečené a pěkně rozevřené, vložíme do nich kousky tvarůžků a zprudka dopečeme.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, pokmínujeme…
více o Polévka z hlívy ústřičné
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák