Vosí hnízda

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: 40
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Náplň
    • 90
      g máslo
    • žloutek
    • vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • dětské piškoty další piškoty, 1 dávka 40 ks, 2 dávky 80 ks
    • kokos nebo ořechy (dle chuti, doporučuji kokos)
    • 80
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 160
      g dětské piškoty
    • 1
      ks bílek
    • 1
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

  • Piškoty rozdrobíme tak, aby nezůstaly žádné hrudky. Prášek smícháme s práškovým cukrem, 1 bílkem a 3 lžícemi rumu. Přidáme 80 g másla a lžíci kakaa. Připravíme hmotu, kterou rozdělíme na 4 díly a každý z těchto dílů rozdělíme na 10 malých kousků – z 1 dávky je 40 kousků. Doporučuji 2 dávky.
  • Na vytvoření samotných hnízd potřebujeme formičku, která je běžně k dostání v domácích potřebách. Formičku vysypeme práškovým cukrem a namačkáme do ní vždy jeden dílek těsta s tím, že uprostřed vytvoříme jamku, do které dáme náplň (množství odhadnout tak, aby zbylo na všechny kousky), přiklopíme piškotem a opatrně vyklopíme. Před každým novým kouskem vysypeme formičku cukrem.
  • Cukroví je nepečené, poměrně rychlé. Doporučuji dělat tak 1–2 dny před Štědrým dnem. Uložit do chladu, ale před samotnou konzumací je lepší, když cukroví chvíli leží v pokojové teplotě.
  • Na tradiční krémovou náplň si připravte: 200 g másla, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 2 lžíce krystalového cukru a lžíci tmavého rumu.
  • Máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem. V horké vodní lázni šlehejte vejce s krystalovým cukrem do zhoustnutí, pak odstavte ze sporáku a šlehejte až do vychladnutí. Oba polotovary zlehka smíchejte a přidávejte rum. Podle chuti přidejte do krému hrstku mletých ořechů nebo drcených piškotů. Úly plňte připraveným krémem pomocí lžičky.
  • Do špičky včelích úlků můžeme dát před krémem trochu marmelády různé chuti.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.