Dáme na stranu 40 piškotů, ostatní rozválíme na moučku. Z ingrediencí na těsto vyrobíme vláčné těsto, záleží na tom, kolik přidáme rumu – je lepší vláčnější těsto, hnízdečka by mohly ztvrdnout.
V misce si utřeme do hladka máslo, cukr a žloutek, nakonec přidáme rum – krémíček je také lepší mít řidší, lépe se jím plní.
V misce si smícháme moučkový cukr s vanilkovým cukrem, zde vždy před výrobou každého hnízda vysypeme formičku, aby hnízdo šlo lépe vyklepávat. Do vysypané formičky vtlačujeme malý kousek těsta, vytvoříme důlek, do kterého lžičkou vpravíme krém a přitlačíme piškotem.
-Uvaříme vřetýnka.
-V hluboké pánvi necháme "rozpustit" asi 30 deka nivy, 20 deka taveného sýru a smetanu ke šlehání.
…
více o Těstoviny se třemi druhy sýrů
Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a…
více o Pečená vepřová kýta s paprikou