Dáme na stranu 40 piškotů, ostatní rozválíme na moučku. Z ingrediencí na těsto vyrobíme vláčné těsto, záleží na tom, kolik přidáme rumu – je lepší vláčnější těsto, hnízdečka by mohly ztvrdnout.
V misce si utřeme do hladka máslo, cukr a žloutek, nakonec přidáme rum – krémíček je také lepší mít řidší, lépe se jím plní.
V misce si smícháme moučkový cukr s vanilkovým cukrem, zde vždy před výrobou každého hnízda vysypeme formičku, aby hnízdo šlo lépe vyklepávat. Do vysypané formičky vtlačujeme malý kousek těsta, vytvoříme důlek, do kterého lžičkou vpravíme krém a přitlačíme piškotem.
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany