Dáme na stranu 40 piškotů, ostatní rozválíme na moučku. Z ingrediencí na těsto vyrobíme vláčné těsto, záleží na tom, kolik přidáme rumu – je lepší vláčnější těsto, hnízdečka by mohly ztvrdnout.
V misce si utřeme do hladka máslo, cukr a žloutek, nakonec přidáme rum – krémíček je také lepší mít řidší, lépe se jím plní.
V misce si smícháme moučkový cukr s vanilkovým cukrem, zde vždy před výrobou každého hnízda vysypeme formičku, aby hnízdo šlo lépe vyklepávat. Do vysypané formičky vtlačujeme malý kousek těsta, vytvoříme důlek, do kterého lžičkou vpravíme krém a přitlačíme piškotem.
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.