Dáme na stranu 40 piškotů, ostatní rozválíme na moučku. Z ingrediencí na těsto vyrobíme vláčné těsto, záleží na tom, kolik přidáme rumu – je lepší vláčnější těsto, hnízdečka by mohly ztvrdnout.
V misce si utřeme do hladka máslo, cukr a žloutek, nakonec přidáme rum – krémíček je také lepší mít řidší, lépe se jím plní.
V misce si smícháme moučkový cukr s vanilkovým cukrem, zde vždy před výrobou každého hnízda vysypeme formičku, aby hnízdo šlo lépe vyklepávat. Do vysypané formičky vtlačujeme malý kousek těsta, vytvoříme důlek, do kterého lžičkou vpravíme krém a přitlačíme piškotem.
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina