Celer vysypeme do cedníku, necháme okapat, popř. lehce vymačkáme a dáme na dno mísy (nejlépe ve tvaru dortové formy). Poklademe 5 ks vajec na plátky. Zasypeme okapanou kukuřicí. Na kukuřici nasypeme šunku na kostičky. Na šunku rozložíme jablka pokrájená na malé plátky a navrch dáme zbylých 5 vajec nakrájených na plátky. Zalijeme majonézou smíchanou se smetanou. Navrch nasypeme nakrájený pórek nebo můžeme posypat pažitkou. Mísu zakryjeme alobalem nebo fólií a do druhého dne necháme v lednici. Servírujeme tak, že velkou lžící nabíráme všechny vrstvy od celeru až po majonézu. Výborně chutná s grilovanou bílou klobásou nebo grilovaným masem. V létě i samotný jako příjemné osvěžení.
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami. V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě