Celer vysypeme do cedníku, necháme okapat, popř. lehce vymačkáme a dáme na dno mísy (nejlépe ve tvaru dortové formy). Poklademe 5 ks vajec na plátky. Zasypeme okapanou kukuřicí. Na kukuřici nasypeme šunku na kostičky. Na šunku rozložíme jablka pokrájená na malé plátky a navrch dáme zbylých 5 vajec nakrájených na plátky. Zalijeme majonézou smíchanou se smetanou. Navrch nasypeme nakrájený pórek nebo můžeme posypat pažitkou. Mísu zakryjeme alobalem nebo fólií a do druhého dne necháme v lednici. Servírujeme tak, že velkou lžící nabíráme všechny vrstvy od celeru až po majonézu. Výborně chutná s grilovanou bílou klobásou nebo grilovaným masem. V létě i samotný jako příjemné osvěžení.
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami. V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku,…
více o Bramborová paštika s uzeninou
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage