Celer vysypeme do cedníku, necháme okapat, popř. lehce vymačkáme a dáme na dno mísy (nejlépe ve tvaru dortové formy). Poklademe 5 ks vajec na plátky. Zasypeme okapanou kukuřicí. Na kukuřici nasypeme šunku na kostičky. Na šunku rozložíme jablka pokrájená na malé plátky a navrch dáme zbylých 5 vajec nakrájených na plátky. Zalijeme majonézou smíchanou se smetanou. Navrch nasypeme nakrájený pórek nebo můžeme posypat pažitkou. Mísu zakryjeme alobalem nebo fólií a do druhého dne necháme v lednici. Servírujeme tak, že velkou lžící nabíráme všechny vrstvy od celeru až po majonézu. Výborně chutná s grilovanou bílou klobásou nebo grilovaným masem. V létě i samotný jako příjemné osvěžení.
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami. V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy