Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce řádně promícháme sladkou papriku, kari, hořčici, grilovací koření, utřený česnek a dvě lžíce oleje. Poté touto směsí potřeme prošpikované maso ze všech stran. Na pánvičce rozpálíme pár kapek oleje a maso na něm ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo. Vyndáme jej a do výpeku vložíme na kostičky nakrájené párky, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Do menšího pekáčku dáme špekáčkový výpek s cibulí a na to položíme maso. Vše zalijeme celou smetanou ke šlehání (250 ml) a uzavřené pečeme asi hodinu a čtvrt na 200 °C. Asi po hodině, co máme maso v troubě, si dáme vařit brambory do osolené a okmínované vody. Když jsou brambory téměř vařené, scedíme je a promícháme je s obsahem pekáčku kolem masa. Od té doby pečeme maso přiklopené ještě asi půl hodiny.
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že…
více o Kuře na soli s citronem
-smícháme mouku, kypřící prášek, (granko) a cukr
-přidáme vejce
-přidáme mléko, olej a dobře promícháme
-vložíme do…
více o Rychlá buchta do mikrovlnky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta