Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce řádně promícháme sladkou papriku, kari, hořčici, grilovací koření, utřený česnek a dvě lžíce oleje. Poté touto směsí potřeme prošpikované maso ze všech stran. Na pánvičce rozpálíme pár kapek oleje a maso na něm ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo. Vyndáme jej a do výpeku vložíme na kostičky nakrájené párky, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Do menšího pekáčku dáme špekáčkový výpek s cibulí a na to položíme maso. Vše zalijeme celou smetanou ke šlehání (250 ml) a uzavřené pečeme asi hodinu a čtvrt na 200 °C. Asi po hodině, co máme maso v troubě, si dáme vařit brambory do osolené a okmínované vody. Když jsou brambory téměř vařené, scedíme je a promícháme je s obsahem pekáčku kolem masa. Od té doby pečeme maso přiklopené ještě asi půl hodiny.
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší)…
více o Zeleninová polévka s drobením
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami