Cukroví z formiček Heru nakrájíme na drobné kousky, přidáme žloutky, vanilkový cukr a cukr s hladkou moukou. Těsto rychle a důkladně… více o Cukroví z formiček
Čokoláda na vánoční stromeček Tuk rozpustíme nad parou, přidáme ostatní přísady a mícháme 15–20 minut. Do formiček nastříháme kousky barevného… více o Čokoláda na vánoční stromeček
Bílá čokoláda se skořicí Mléko vlijeme do kastrůlku. Vložíme do něj celý svitek skořice a přivedeme ho k varu. Teplotu snížíme na minimum a… více o Bílá čokoláda se skořicí
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj… Nevěřili byste, jaké zázraky dokáže s dezertem pár kapek alkoholu. Vyzkoušejte báječný opilý… Celý článek
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky? Že jste o pískorkách ještě neslyšeli? Pak byste je měli určitě ochutnat. Jsou levné, rychlé a… Celý článek
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše Tuk na břiše bývá při hubnutí nejčastějším cílem. Zázračná pilulka, která by ho dokázala… Celý článek
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché… Když dnes mluvíme o rostlinné kuchyni, málokdo si vzpomene na ženu, která ji provozovala už… Celý článek
Bylinkové závitky na pivě Stehna osolíme a okořeníme z obou stran. Sýr zabalíme do šunky a vložíme doprostřed stehna a uděláme závitek. Pak… více o Bylinkové závitky na pivě
Maďarské Geri v alobalu Připravíme si dostatečně velký kus alobalu, nejlépe dvojitý nebo ten silnější (na grilování). Bramborové hranolky (ne… více o Maďarské Geri v alobalu
Párečky trochu jinak Párky pokrájíme na kolečka, rajčata na menší kousky a cibuli na velká kolečka. Poklademe ve vrstvách do zapékací mísy a… více o Párečky trochu jinak
Rýžová směs Rýži uvaříme, vyndáme z hrnce a necháme vychladnout. Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo (nejlépe jihočeské) a… více o Rýžová směs
Želva Nejprve si připravíme klasický pudink, který necháme vychladnout a přimícháme do něj tvaroh, dle vlastní chuti… více o Želva
Snadná a rychlá rajská omáčka V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme mouku (asi 2 lžíce) a uděláme světlou jíšku. Zalejeme hrnkem studené vody,… více o Snadná a rychlá rajská omáčka
Kuřecí na tatarce Kuřecí maso očistíme a nakrájíme n malé kostičky, osolíme, opepříme, přidáme 3 lžíce tatarky a namačkáme česnek. Vše… více o Kuřecí na tatarce
Jednoduché palačinky Smícháme všechny ingredience. Těsto nesmí být tekuté, ale ani moc husté. Usmažíme palačinky na dobře rozpálené pánvi,… více o Jednoduché palačinky
Tuniakové karbonátky so salsou Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou… více o Tuniakové karbonátky so salsou
Zeleninový salát Gyros Kuřecí prsa nakrájet na malé nudličky a naložit do koření s olejem. Papriky omýt, rozpůlit, očistit a dát na na cca 15… více o Zeleninový salát Gyros
Zázvorový likér Všechny ingredience přidáme do vodky a necháme 3 dny louhovat. Slijeme do lahve a užíváme jednou denně, nejlépe večer … více o Zázvorový likér
Guláš z hovězího (vepřového) srdce Na oleji a špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Orestujeme i očištěné srdce, pokrájené na nudličky (kostičky).… více o Guláš z hovězího (vepřového) srdce