Na dvou lžících másla osmahneme nakrájenou cibulku. Poté přidáme hladkou mouku, rychle promícháme. Přilijeme buď vodu nebo vývar, promícháme a necháme vařit. Když vývar houstne, přilijeme smetanu a posypeme dle chuti kari. Přidáme špetku soli, špetku pepře a nastrouhané jablko. Celé pořádně smícháme a necháme tak 5 minut povařit.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilijeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka