Na dvou lžících másla osmahneme nakrájenou cibulku. Poté přidáme hladkou mouku, rychle promícháme. Přilijeme buď vodu nebo vývar, promícháme a necháme vařit. Když vývar houstne, přilijeme smetanu a posypeme dle chuti kari. Přidáme špetku soli, špetku pepře a nastrouhané jablko. Celé pořádně smícháme a necháme tak 5 minut povařit.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilijeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči