Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vymícháme hladké těsto. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme tak, jak jste zvyklí dle vaší trouby. Já pekla na 170 °C asi 20-25 minut. Musíte zkusit špejlí, zda se těsto nelepí.
Na vychladlou buchtu natřeme polevu (krém) z rozpuštěné čokolády na vaření a zakysané smetany.
Recept mám z jednoho časopisu a jelikož mě velmi překvapilo, že tak jednoduchá buchta je opravdu výborná, rozhodla jsem se o recept podělit.
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany