Nádivka Všechny ingredience nakrájejte, smíchejte, vložte do vymazaného skleněného pekáče a při 200 stupních pečte 30 minut. více o Nádivka
Velikonoční nádivka Vařené uzené (nejlépe krkovičku) rozkrájíme na drobné kousky. V misce rozšleháme vajíčka, přidáme mléko, strouhanku,… více o Velikonoční nádivka
Zeleninová nádivka Rohlíky natrháme a rozmočíme v mléce. Přidáme žloutky, promícháme a přidáme nakrájenou papriku, cibulku, žampiony,… více o Zeleninová nádivka
Víte, co je to vodní kefír a tibetská houba? Odhalte tajemství… Tibetská houba se těší čím dál větší popularitě. Co to je a jak z ní vyrobit domácí kefír,… Celý článek
Bábovky podle cukráře Josefa Maršálka: Upečte si kynutou, třenou… Bábovka neodmyslitelně patří k české gastronomii. A i když se peče v typické formě s komínkem… Celý článek
Znáte okonomiyaki? Tuhle skvělou japonskou omeletu připravíte, i… Pokud milujete jednoduchá, ale přitom neuvěřitelně chutná jídla, japonská omeleta okonomiyaki… Celý článek
Zbyly vám žloutky? 6 receptů, kde je využijete Každému občas zbydou nějaké suroviny z předchozího vaření nebo pečení a láme si hlavu, jak je… Celý článek
Šlehačkový koláč Ušleháme 1/2 l smetany, přidáme 2 lžíce cukru, lžíci skořice, 5 vajec a 250 g hladké mouky. Těsto vlijeme do vymazané,… více o Šlehačkový koláč
Vepřová pečeně zapečená s nivou a… Vepřovou pečeni lehce naklepeme, nařízneme, lehce posolíme, popepříme, posypeme staročeským kořením (běžně ke koupi v… více o Vepřová pečeně zapečená s nivou a paprikou
Papriky plněné pikantní pastou Z paprik vykrojíme jádra, do dutých paprik vlijeme do 1/4 papriky smetanu, poté do papriky vložíme feferonky, pak… více o Papriky plněné pikantní pastou
Dětská svíčková aneb Když děti… Mírně orestujeme na kousky nakrájenou zeleninu, přidáme rajčata a dýni, koření, trochu podlijeme vodou, osolíme. Po… více o Dětská svíčková aneb Když děti nechtějí zeleninu
Tvarůžková pomazánka extra Kousky tvarůžků smícháme s tatarskou omáčkou, cibulí, pepřem a paprikou. Dáváme na máslem namazaný chléb (moskevký,… více o Tvarůžková pomazánka extra
Dobrá svíčková Naloženou kořenovou zeleninu dáme do mísy, přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel a cibuli a zalijeme vodou. Lehce… více o Dobrá svíčková
Myslivecké knoflíky I Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme zhruba půl hodinky v chladu odpočinout. Na pomoučeném vále těsto vyválíme a… více o Myslivecké knoflíky I
Plněné rohlíky jako jednohubky Rohlíky (nejlépe z druhého dne) podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Z rohlíků opatrně vyndáme vnitřky a místo nich… více o Plněné rohlíky jako jednohubky
Česneková pomazánka Pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a tvaroh se solí a pepřem rozšleháte vidličkou. Podáváte na rohlíku jako… více o Česneková pomazánka
Ořechové banánky Těsto: z jemně mletých ořechů, cukru, žloutku a celého vejce vypracujeme těsto, dáme do strojku a tvoříme asi 4-5 cm… více o Ořechové banánky
Pangasius s mozzarellou Filety necháme rozmrazit při pokojové teplotě a dáme na plech. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a vložíme do… více o Pangasius s mozzarellou
Holandské řízky s nivou 1) Maso osolit ve středně velké míse, přidáme sýr a smetanu a dobře promícháme. Připravíme si všechny tři části na… více o Holandské řízky s nivou