Mléko, cukr a dětskou krupičku dáme vařit a mícháme, dokud nevznikne hustá kaše. Necháme vychladnout. Tvaroh vyšleháme se žloutkem, nastrouháme citronovou kůru a přidáme pevně ušlehaný sníh z jednoho bílku. Přidáme vychladlou kaši a vše spojíme v hladkou hmotu.
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélníky asi 10×5…
více o Koláčky z listového těsta
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra