Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme nakrájený párek na kolečka a trochu osmažíme. Mezitím si nadrobno nakrájíme zeleninu, kterou přidáme k párku a ještě trochu osmažíme. V hrníčku smícháme trochu mouky s vodou, zalijeme smetanou, nebo mlékem a přidáme kečup. Touto směsí pak podlijeme osmažený párek se zeleninou a necháme přejít varem, aby nám omáčka zhoustla. Pak přidáme měkký sýr, který rozmícháme do omáčky. Nakonec přidáme bazalku a trochu pepře, osolíme podle chuti.
Podáváme se špagetami či jinými těstovinami, můžeme i dozdobit strouhaným eidamem.
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte vykynout. Rozdělte na deset až šestnáct kousků. Rozválejte je, doprostřed…
více o Volarské tvarohové koláčky
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy