Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme nakrájený párek na kolečka a trochu osmažíme. Mezitím si nadrobno nakrájíme zeleninu, kterou přidáme k párku a ještě trochu osmažíme. V hrníčku smícháme trochu mouky s vodou, zalijeme smetanou, nebo mlékem a přidáme kečup. Touto směsí pak podlijeme osmažený párek se zeleninou a necháme přejít varem, aby nám omáčka zhoustla. Pak přidáme měkký sýr, který rozmícháme do omáčky. Nakonec přidáme bazalku a trochu pepře, osolíme podle chuti.
Podáváme se špagetami či jinými těstovinami, můžeme i dozdobit strouhaným eidamem.
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový puding a postupně…
více o Bezlepkový ovocný koláč
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu