Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme nakrájený párek na kolečka a trochu osmažíme. Mezitím si nadrobno nakrájíme zeleninu, kterou přidáme k párku a ještě trochu osmažíme. V hrníčku smícháme trochu mouky s vodou, zalijeme smetanou, nebo mlékem a přidáme kečup. Touto směsí pak podlijeme osmažený párek se zeleninou a necháme přejít varem, aby nám omáčka zhoustla. Pak přidáme měkký sýr, který rozmícháme do omáčky. Nakonec přidáme bazalku a trochu pepře, osolíme podle chuti.
Podáváme se špagetami či jinými těstovinami, můžeme i dozdobit strouhaným eidamem.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka