Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme nakrájený párek na kolečka a trochu osmažíme. Mezitím si nadrobno nakrájíme zeleninu, kterou přidáme k párku a ještě trochu osmažíme. V hrníčku smícháme trochu mouky s vodou, zalijeme smetanou, nebo mlékem a přidáme kečup. Touto směsí pak podlijeme osmažený párek se zeleninou a necháme přejít varem, aby nám omáčka zhoustla. Pak přidáme měkký sýr, který rozmícháme do omáčky. Nakonec přidáme bazalku a trochu pepře, osolíme podle chuti.
Podáváme se špagetami či jinými těstovinami, můžeme i dozdobit strouhaným eidamem.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce…
více o Jarní ředkvičková pochoutka