Do mísy dáme umleté ořechy a cukr, promícháme. Přidáme neušlehané bílky a pořádně promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme do druhého dne odležet. Druhý den zahřejeme těsto ve vodní lázni a mícháme, dokud těsto nezvláční. Na pomazaný pečicí papír stříkáme větší rohlíčky do tvaru půlměsíčku. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C, až rohlíčky vyskočí, stáhneme asi na 100 °C a dopečeme do růžova. Upečené rohlíčky necháme asi týden odležet a pak na ně nastříkáme krém a poléváme čokoládovou polevou.
Krém: Do šlehačky nalámeme kaštany a zahříváme, dokud směs nezhoustne. Necháme odležet do druhého dne. Druhý den ve vodní lázni ušleháme 2 vejce a 100 g cukru, směs musí být hustá. Pak ušleháme máslo, přidáme vychladlá ušlehaná vejce a šlehačku s kaštany. Vše společně vyšleháme do hladkého krému.
Rohlíčky je dobré nechat 2 dny odležet na balkóně. Sice je tento recept pracnější a není nejlevnější, ale je velmi chutný.
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a na nízkém plameni rozehříváme do té doby, než…
více o Výborné čokoládové brownies
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Citrónový krém
1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se…
více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE