Připravíme silný roztok soli s vodou a mícháme, až se sůl rozpustí. Kuře den před grilováním propícháme injekční stříkačkou naplněnou tímto roztokem. Musí se dostat až ke kosti.
Břišní dutinu vyplníme omytým složeným svazkem kopřiv. Do mixéru vložíme játra, česnek dle chuti, olej, sůl a rozmixujeme. Zamícháme mletou papriku a potom mlékem zředíme na požadovanou hustotu. Kuře tím potíráme během grilování (oheň nesmí být prudký) a střídavě poléváme pivem.
Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak zlehka zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec…
více o Jablečné řezy piškotové
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme…
více o Bramborová bašta – zapečená
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto…
více o Banánovo-čokoládová roláda