Připravíme silný roztok soli s vodou a mícháme, až se sůl rozpustí. Kuře den před grilováním propícháme injekční stříkačkou naplněnou tímto roztokem. Musí se dostat až ke kosti.
Břišní dutinu vyplníme omytým složeným svazkem kopřiv. Do mixéru vložíme játra, česnek dle chuti, olej, sůl a rozmixujeme. Zamícháme mletou papriku a potom mlékem zředíme na požadovanou hustotu. Kuře tím potíráme během grilování (oheň nesmí být prudký) a střídavě poléváme pivem.
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme…
více o Jednoduchá rajská omáčka
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem